Tips bij aanschaffen domeinnaam

Om je alvast op weg te helpen bij het aanschaffen van een domeinnaam willen wij je in dit artikel graag wat tips meegeven. In dit artikel hebben wij het zowel over ongeregistreerde namen als namen die over worden gekocht van een eigenaar.

De eerste tip die wij je willen geven bij het aanschaffen van een domeinnaam is, om er bij voorkeur meer dan één aan te schaffen. Wanneer je een website opstart kun je het beste direct zoveel mogelijk extensies kopen. Hiermee voorkom je dat andere bedrijven die handelen in domeinnamen de omliggende domeinnamen koopt en je hier later veel geld voor moet betalen. Dit voorkomt kosten in de toekomst, wanneer je de internationale kant op gaat met jouw bedrijf of website.

Bij het aanschaffen van een domeinnaam moet je daarnaast ook denken aan hoe de naam die je registreert in de mond klinkt en of de domeinnaam die je registreert gemakkelijk te onthouden is. Wat daarbij vooral zal helpen is dat je moet proberen een niet te lange domeinnamen te registreren. Daarnaast is het handig om ervoor te zorgen dat de namen die je registreert een beetje bekend in de oren klinken. Wees dus bij voorkeur niet té creatief wanneer je aan de slag gaat met het registreren van domeinnamen. Het moet wel praktisch blijven voor de uiteindelijke gebruikers van de website. Op deze manier zorg je ervoor dat mensen de website onthouden en dus vaker terugkomen op jouw site.

Een domeinnaam kopen zal natuurlijk altijd een persoonlijke keuze blijven. Maar wat vooral heel belangrijk is, is dat er niet mag worden vergeten dat een domeinnaam moet kunnen aangeven wat er op de website te vinden is. Zo kunnen er namelijk bezoekers worden getrokken naar het domeinnaam en hoef je geen bezoekers te activeren om een bezoek te brengen aan jouw website.

Meer weten? www.rickburgers.nl