Internet marketing en domeinnamen

Wanneer je op het internet aan de slag wilt met een website, kan een domeinnaam uiteraard niet missen. De keuze voor welke domeinnaam je wilt gaan gebruiken, is echter niet eenvoudig gemaakt. Want wat is nu precies een goede domeinnaam? Welke domeinextensie is het meest geschikt? En wat heeft een domeinnaam voor invloed op bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie? Dat zijn zaken die mensen zich vaak afvragen. Daarom gaan we daar in dit artikel kort op in.

Een goede domeinnaam

Wat een goede domeinnaam is, is voor iedereen eigenlijk verschillend. Het is bijvoorbeeld sterk afhankelijk van de branche waarin je jezelf bevindt. In sommige gevallen is een ‘brandable’ (Google.nl) naam namelijk iets waarmee je onderscheid kunt maken, terwijl het voor andere doeleinden soms beter is om voor een beschrijvende naam (Kleding.nl) te gaan. Ga daarom goed na wat in jouw geval nu een goede domeinnaam is. Wat doet de concurrent bijvoorbeeld?

Kiezen voor een domeinextensie

Als we het hebben over de domeinextensie, dan bedoelen we daarmee .nl, .com enzovoorts. Voor internationaal opererende bedrijven is het aan te raden om zeker de .com proberen te bemachtigen. Wanneer je enkel in Nederland actief bent, volstaat de .nl variant. Natuurlijk zijn er nog vele andere extensie te verkrijgen, maar probeer altijd te gaan om de landcode van het land waarin je actief bent, of voor de .com wanneer je globaal werkzaam bent.

Het belang van een domeinnaam voor SEO

Een belangrijk onderdeel van internet marketing is zoekmachine optimalisatie, in het Engels ook wel afgekort tot SEO. Een domeinnaam lijkt nog steeds invloed te hebben op de zoekmachine optimalisatie. Wanneer een voor jou relevante term in je domeinnaam voorkomt, is ook voor Google de link makkelijker te leggen. Waarom zou je als schilder immers anders ‘schildersbedrijf’ gebruiken in je domeinnaam? Over het algemeen geldt dat het verstandig is om een goede term in je domeinnaam te verwerken. Echter, met een ‘brandable’ naam zijn er ook genoeg mogelijkheden, al duurt het dan wellicht wat langer voordat je gaat scoren.

Speak Your Mind

*