Hosting uptime

Wanneer je een goed domein in handen hebt waarmee je wilt gaan scoren in Google, is het niet alleen belangrijk om een goede website te hebben, maar ook te kijken naar de hosting. De prijzen per aanbieder verschillen sterk. In het begin zal je misschien gaan zoeken naar een goedkope hosting die aan jouw wensen voldoet, maar vroeg of laat kom je er achter dat deze hosting het toch niet zo goed doet als je had verwacht. Je websites liggen er bijvoorbeeld continu uit en de websites laden erg traag. Iets waar je niet op zit te wachten. Alles verhuizen kost tijd en je websites liggen er nog een tijd uit.

Even als voorbeeld, Versio is een hostingbedrijf wat erg goedkope pakketten heeft. Ziet er allemaal goed uit, maar dit jaar hebben zij al behoorlijk veel problemen gehad met hun servers. Op SiteDeals werd er uitgebreid over gepraat, terwijl de klanten erg tevreden lijken.

Het is dus erg belangrijk om te kijken hoeveel uptime de servers van een hosting hebben. Niet alleen om bereikbaar te zijn voor je klanten, maar ook om een goede positie te behouden in Google. Want is je site een dag offline, ben je gewoon uit de zoekresultaten van Google.

Alleen wat zijn nu onafhankelijke sites? Op beoordelingsites staan vaak reviews over hostings, maar de hostingbedrijven weten deze zelf ook wel te vinden. Op de website van webhostingtalk is een mooi overzicht van meer dan 500 hostings met daarbij de uptime van de afgelopen paar jaar. Dit wordt realtime getrackt en is dus goed te vertrouwen.