Gratis of betaald domein?

Wanneer jij een website hebt gemaakt, wil je deze graag online zetten. Maar hoe kunnen de mensen jouw website bereiken? Via jouwdomein.nl of via jouwdomein.tk? Natuurlijk staat .nl een stuk professioneler en er zitten nog een aantal voordelen aan. Op deze pagina geven wij een aantal + en – punten van gratis domeinen en waarom een domeinnaam kopen beter is.

Gratis domeinnamen

Plus punten gratis domeinnaam
Je betaald voor een gratis domeinnaam niets. Je hebt daarom geen jaarlijks terugkomende kosten.

Min punten gratis domeinnaam
Een gratis domeinnaam staat minder professioneel.
Linkpartners vinden is moeilijk. Veel websites accepteren geen gratis domeinnamen, omdat deze websites van minder kwaliteit zijn en een gratis hosting hebben.
Wanneer je een subdomein neemt, heb je kans dat het hoofddomein stopt, waardoor jouw subdomein automatisch niet meer werkt.
Een gratis domeinnaam is minder makkelijk te onthouden als een betaald domeinnaam.

Betaalde domeinnamen

Plus punten betaald domeinnaam
Je hebt de mogelijkheid om eigen emailadressen aan te maken. Bijvoorbeeld: info@jouwdomein.nl
Je komt makkelijker hoger in Google. Onder andere omdat linkpartners jou sneller accepteren, waardoor jij sneller hoger in Goog komt.
Mensen zien dat de maker van de website iets over heeft voor een domein en daardoor ook meer waarde hecht aan goede informatie op de website.
Als je een betaald domeinnaam hebt, heb je vaak een .nl domein, wat makkelijk te onthouden is. Mensen hoeven daardoor alleen jouw domeinnaam te onthouden.
Een betaald domein staat een stuk professioneler als een gratis domein.

Min punten betaald domeinnaam
Over vrijwel elk onderwerp is wel wat te vinden op internet. De meeste mensen proberen een domeinnaam te registeren wat over hun website gaat. Daardoor is het moeilijk om een goed domeinnaam te vinden wat nog vrij is.
Als jij een betaald domein hebt, heb je elk jaar terugkerende kosten.