Domeinnaam verkopen

Heb jij veel domeinen, maar doe jij met bepaalde domeinnamen niet zoveel? Misschien wil iemand anders wel jouw domeinnaam kopen. In dit artikel willen wij jou tips geven bij het verkopen, zodat jij er het meeste uit kan halen.

Registreer je op SiteDeals en zet je domeinnamen te koop. SiteDeals is een website waar veel Nederlandse mensen actief zijn op het gebied van websites. Dit is dus onder andere domeinnamen verkopen. Veel mensen bieden er meerdere aan met een vanaf prijs van ongeveer 3 euro per domein.

Stapt er iemand op jouw af met de vraag of het domein te koop is? Laat diegene een bod uitbrengen. Zo weet je wat diegene er voor over heeft en dan weet je direct of diegene er niet veel meer voor over had. Als iemand 1000 euro er voor over heeft, omdat hij een webshop er op wilt starten, is het erg zonde als je het domeinnaam voor 10 euro de deur uit doet. Wil diegene dat niet? Probeer dan te achterhalen of het gaat om een bedrijf dat het domein wilt overnemen. Bedrijven bieden vaak meer geld.

Kijk rond wat voor domeinnamen er nog vrij zijn die op jouw domeinnaam lijken. Wanneer er weinig domeinnamen vrij zijn, die op jouw domeinnaam lijken, is de kans groot dat er meer geld mee is te verdienen met dat onderwerp. Mensen zullen daarom ook meer geld over hebben om dat domein over te nemen.

Zet op al je websites: Dit domein is te koop! Mochten er mensen op jouw website komen, weten ze direct dat het te koop is en overwegen ze eerder om het domein te kopen. Heb jij een lege pagina, gaan mensen sneller verder zoeken naar een ander domein.

We hopen je met deze tips op weg te kunnen helpen met een domeinnaam verkopen. Wat we nog wel als laatste tip willen meegeven is dat als je na 10 maanden nog niks hebt gedaan met een domein, het slimmer is om hem voor enkele euro’s te verkopen, dan hem nog een tijdje te houden. Als het jaar namelijk weer voorbij is, wordt het domeinnaam automatisch verlengt, of ben je hem kwijt, en vang jij er helemaal niks voor.