Domeinnaam verhuizen

Een domeinnaam verhuizen is iets meer moeite dan een domeinnaam kopen. Het is echter lang niet zo lastig als vele mensen denken. Wanneer je alles snel met het bedrijf dat de domeinnaam heeft geregistreerd regelt, kan er niet veel mis gaan. Vaak zijn er wel wat kosten aan het verhuizen van een domeinnaam verbonden, maar de kosten hiervan zijn vaak even duur als domeinnaam registratie. Meestal zullen deze kosten dus niet boven de tien euro uitkomen.

Soms wil je een domeinnaam verhuizen, omdat je deze hebt verkocht óf omdat je een domeinnaam van iemand anders hebt gekocht. Is er sprake van het kopen of verkopen van een domeinnaam? Geef dit dan aan bij de bedrijven waar tussen deze verhuizing plaats vindt. Zij zullen precies weten wat er nodig is voor het verhuizen van een domeinnaam.

Bij sommige aanbieders van domeinnamen kun je kosteloos domeinnamen verhuizen tussen verschillende gebruikers. Deze gebruikers dienen wel bij dezelfde aanbieder hun domeinnamen te hebben staan.

Een domeinnaam verhuizen is dus echt niet zo lastig als vele mensen denken. Wanneer je duidelijk communiceert tussen de verschillende partijen die er te maken hebben met deze verhuizing is er meestal niet veel aan de hand en kan een verhuizing al binnen 48 uur geregeld worden.

Wanneer je kosten wilt besparen door een domeinnaam te verhuizen, moet je altijd goed bekijken of dit verstandig is. De verhuizing zelf brengt namelijk al wat tijd met zich mee en in theorie veranderen waarschijnlijk alleen de kosten van de domeinnaam.

Wanneer je denkt dat de domeinnamen bij een ander adres veiliger zijn zal ik niet overgaan tot de verhuizing van een domeinnaam, de meeste Nederlandse bedrijven waarbij je domeinen kunt registreren kunnen namelijk weinig doen met je namen en zitten vast aan het contract dat je met hen hebt afgesloten. Maak je hier dus geen zorgen om, alleen wanneer het echt flink in de kosten schilt kun je hebt beste overgaan tot het verhuizen van een domeinnaam.