Domeinnaam kopen? Waar op letten?

Bij een domeinnaam kopen is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Hierbij maakt het weinig uit of de domeinnaam die je koopt net van eigenaar is gewisseld of dat je een geheel nieuwe domeinnaam koopt. Waar vooral op moet worden gelet bij het kopen van een domeinnaam, is dat de domeinnaam goed moet kunnen worden onthouden en dat de domeinnaam duidelijk aangeeft wat er op de website te vinden is die zich onder de domeinnaam bevindt.

Wanneer je een domeinnaam wilt hebben die goed wordt onthouden door eventuele bezoekers moet je er voor zorgen dat het om een domeinnaam gaat die kort en krachtig is. Onze voorkeur heeft daarnaast altijd dat je een domeinnaam registreert die een Nederlandse oorsprong kent. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van lastige Engelse woorden is de interesse bij veel bezoekers, in onze ervaring, al snel verdwenen.

Let bij het aanschaffen van een domeinnaam daarnaast altijd goed op de extensie. Naast dat de domeinnaam mooi moet zijn, moet je ook proberen ervoor te zorgen dat de extensie waar je gebruik van maakt bekend is bij het publiek dat jouw website bezoekt.