Domeinnaam & Hosting besteld. Wat nu?

Heb je een domeinnaam en hosting besteld? Dan kan je jouw website gaan bouwen! Afhankelijk van hoeveel kennis je hebt en wat je wilt, bepaal je hoe je je website laat maken. Waar moet je op letten en rekening mee houden? In dit artikel de belangrijkste punten.

Het opzetten van een website die technisch goed in elkaar steekt kan je binnen een half uurtje doen. Je pakt een CMS, kiest een design, selecteert wat plugins en modules en je website staat. Het langste hierin duurt nog wel het koppelen van jouw domeinnaam aan de hosting en het wachten tot de DNS records zijn aangepast.

  1. Dat klinkt allemaal leuk, maar waar moet je voor kiezen? Laat je de website opzetten door een professioneel bedrijf die eigen software heeft ontwikkeld? Een bedrijf die CMS systemen voor je kan implementeren, of ga je zelf aan de gang?
  2. Bepaal eerst wat je wilt. Wil je een webshop? Of alleen een site met info? Voor veel bedrijven is een site met wat info voldoende.
  3. Hoeveel kennis heb je? Snap je het principe van een beheersysteem? Weet je hoe je afbeeldingen moet uploaden en hoe een FTP werkt? Dan heb je de basis voor bijvoorbeeld een WordPress site. Wil je een webshop? Dan moet je minimaal wat begrijpen van programmeren. Je komt nog vaak genoeg meldingen tegen die je even op moet lossen.
  • Wil je een webshop laten bouwen? Kies een professionele partij! Een partij die meedenkt over SEO, SEA, marketing, techniek en beveiliging.
  • Wil je een simpele website? Zoek dan naar een bedrijf die gebruik maakt van bestaande oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan een standaard CMS systeem als WordPress. Je bespaart zo een hoop geld en hebt een oplossing die goed wordt ondersteund en gebruikersvriendelijkheid hoog is.

 

Speak Your Mind

*