Domeinnaam geregistreerd, nu nog hosting

Als u een website wilt, bijvoorbeeld voor uw bedrijf, moet u naast een domeinnaam, ook een hosting hebben. Hosting is een stukje webruimte waarop de webpagina’s staan (bestanden). Een hosting heb je in allerlei soorten en maten. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een hosting?

De prijs van hostings verschilt enorm. Vanaf 15 euro per jaar kan je al je website laten hosten op een shared hosting. Een shared hosting is een server waarop vele domeinnamen, ook van andere beheerders staan. Je kunt ook kiezen voor een dedicated server. Dit is een eigen server die staat bij een hostingpartij. Alleen wat is een slimme keuze? Waar moet je op letten? Hieronder hebben wij een aantal tips staan voor het kiezen van een hosting.

Bespaar nooit op hosting. Al lijkt het nog zo interessant,een hosting voor 15 euro per maand, betaal gewoon wat meer. Als je een bedrijf hebt wil je dat je website goed bereikbaar is. Maar ook voor iemand die gewoon een  website wilt, is een goede stabiele hosting erg belangrijk. Daarnaast is het ook erg slecht voor je SEO.

Nederlandse onderneming? Zoek een hosting in Nederland. Je bezoekers komen uit Nederland en zullen dus sneller de webpagina getoond krijgen dan wanneer het verzoek vanuit Amerika moet komen. Daarnaast verloopt de communicatie ook een stuk makkelijker.

Beslis of je bij een kleine of grote hosting partij wilt. Het voordeel van kleine hostings is dat de communicatie veel sneller en persoonlijker is. Het voordeel van een grote hosting is dat de kans dat het hosting bedrijf stopt, een stuk kleiner. Vaak gaan kleine hosting aanbieders al na korte tijd failliet.

Kies een hostingpakket wat bij je past. Ga je 1 site voor je bedrijf hosten, of wil je meerdere sites hosten in een bepaalde markt? Bij sommige hosting pakketten kan je makkelijk veel domeinen koppelen aan 1 hosting. Je kunt daardoor alles makkelijk beheren. Bij sommige is dit gelimiteerd. Ga je een webshop starten? En doe je dit met Magento? Zoek dan eens naar Magento hosting.

Speak Your Mind

*