Domein Extensies

Domein extensies zijn er in vele verschillende soorten, zo zul je zonder dat je het weet al bekend zijn met vele extensies als; .nl, .com, .net en .be. Er zijn nog vele andere domein extensies. Verderop in dit artikel komen nog een aantal voorbeelden aan de orde.

De domein extensies vertegenwoordigen meestal een bepaald land. De meeste Europese landen hebben dan ook hun eigen domeinnaam. Er zijn echter ook een aantal domeinnamen die niet gerelateerd zijn aan een bepaald land. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld .org. De domein extensies die niet gerelateerd zijn aan een bepaald land zijn meestal niet erg populair. De meeste populaire domein extensies zijn vaak toch gerelateerd aan een land. Hierin is de grootste domein
extensie dan ook eigenlijk een uitzondering. De grootste domein extensie draagt namelijk de naam; .com en deze is niet gerelateerd aan een land. De ‘goede’ .com domeinnamen zijn dan ook vaak zeer waardevol te noemen.

Tegenwoordig kan je een domeinnaam kopen in vrijwel alle extensies via verschillende partijen. Er zijn echter ook een aantal domeinnamen die niet vrij te registreren zijn. Zo is .gov bijvoorbeeld enkel voorbehouden aan de Amerikaanse overheid. Het is voor particulieren dan ook volledig onmogelijk om deze domein extensies te registreren.

Jouw domein extensie speelt ook mee voor Google. Een domein eindigende op de .nl extensie zal beter gevonden worden in Nederland, maar minder goed in andere landen. Houdt hier ook rekening mee als je een domein registreert. Wanneer je een Nederlands bedrijf of website hebt, is een .nl domein goed. Ga je internationaal aan de slag? Dan kan een .com extensie beter zijn. Overigens is het dan vaak slim om ook de .nl extensie te registeren.